Wenerclubs vergaderden Goede Vrijdag in Rommerz

Op donderdag 25 maart 2016 is een delegatie van de Nationale Wenerclub (NWC) afgereisd naar Rommerz voor een bezoek van de jaarlijkse vergadering op Goede Vrijdag.

Om 11.00 uur vertrokken uit Well, het was prachtig weer om ± 14.00 uur werd een tussenstop gemaakt voor koffie en een broodje, daarna weer verder tijdens het laatste stuk nog  zes kilometer file gehad, wat ook maar slecht op schoot, maar desondanks om 17.15 uur  gearriveerd bij Hotel Gasthof Imhof te Rommerz.

De terug reis is ook zeer voorspoedig gegaan om 13.30 uur in Rommerz gaan rijden en om ± 17.00 uur werd een tussenstop gemaakt voor koffie repliche omega en een broodje daarna weer verder en om 18.30 uur terug in Well.

 

Wenerclubs vergaderen op Goede Vrijdag in Duitsland.
Door Tonnie Oomen

 

Ook dit jaar had de NWC een uitnodiging ontvangen om aan wezig te zijn op de bijeenkomst van de Duitse Wenerclubs. Onze delegatie bestond uit Rijk Peijter tevens chauffeur wat hij voortreffelijk doet nog bedankt hiervoor en verder Gerwin.v.Westerveld, Jaap Visser en Tonnie Oomen.Roger Dubuis Replica Watches

We waren mooi op tijd in het hotel,na eerst onze bagage op de hotel kamer gebracht te hebben zijn we terug gegaan naar de bar en daar rustig wat gedronken en een voortreffelijke snitzel gegeten.

In de namiddag en avond komen meerdere delegatie’s uit Duitsland naar dit hotel, en zo waren er deze keer een 28 tal gasten waaronder onze Belgische vrienden, en dit zijn allen Wener fokkers.

En wordt er onder het genot van een drankje weer wat bij gepraat en de onderlinge contacten uitgebreid. 

De vergadering op vrijdag begint om 09.30 uur doch dit loopt altijd wat uit, daar er overal vandaan nog afgevaardigde binnen komen.

In totaal ongeveer 115 personen en deze vertegenwoordigde 26 Wenerclubs. Drie clubs hebben zich afgemeld, in totaal zijn er 39 clubs.

De nieuwe voorzitter Michael Wolf  opende om 09.45 uur de vergadering en heette een ieder hartelijk welkom en in het bijzonder de Nederlandse en Belgische Wenerclubs.

Ook werden welkom geheten de Erevoorzitter  Walter Jahn en zijn vrouw Lena. Deze beide personen hebben altijd bijzonder veel voor deze organisatie betekend. 

Hierna werd staande een ogenblik staande stilte in achtgenomen voor de leden die ons het afgelopen jaar zijn ontvallen. Drie leden te weten Joseph Bransch deze man had altijd bijzonder goede contacten met wijlen Jan Natter, verder oud-bestuurslid Raimund Hoyer en G.Bachmeijer. 

De voorbereidingen voor de 24e Wienerclub-vergleichsschau worden uitgelegd en toe gelicht. Deze show wordt gehouden op 22 en 23 oktober 2016 in Gersfeld/Rhön in de Rhönmarkthalle. Deze tentoonstelling is aangemeld bij het Landesverband Kurhessen. En wordt georganiseerd door de Wienerclub Kurhessen. De fokkersavond is in de zelfde hal als de vorige keer, in de Mehrzweckhalle/Turnhalle Hettenhausen. Enige vaste kosten huur hal 1200 euro, kooien 0,60 euro per stuk, kooien transport 990 euro totale vaste kosten 4187 euro.

Verder nog wat algemene mededelingen en uitreiking van lijsten voor opgave om te helpen. De aanvang van de keuring is op vrijdag  21 oktober om 08.00 uur Tonnie Oomen en Gerwin van Westerveld keuren hier beide.

Het uitkooien is op zondagmorgen om 10.00 uur, wel is er verzocht om mee te helpen af te breken. Het grootste probleem is een te kort aan mensen tijdens de opbouw en inrichtte van de hal. Diverse clubs melden zich spontaan aan om te helpen ongeveer 20 personen waarvan twee uit Nederland.  

Daarna worden de vraagprogramma’s en inschrijfformulieren uitgereikt, voor om meldingen de horloges replica dek bewijzen meenemen, en de dieren het liefst twee keer laten enten tegen RHD. Tevens wordt er gevraagd om advertenties in de catalogus heel blad 60 euro en een half blad 35 euro.  

Peter Janisch bespreekt de ingezonden Weners op de Bundesschau te Kassel.
Hier onder een beknopte samenvatting.

 Blauw de aandachts punten bij blauw zijn bij sommige dieren de granbeharing, oor stand soms wat breed ingeplant ook de oorstrucuur verdiend onze aandacht. Maar ook heel mooie dieren met fraaie pelzen.

 Blauwgrauw ( blauwgrijs )

Bouw en type kan bij deze kleur nog wel iets aan verbetert worden enkele dieren met een wat kort type en korte staart, maar er zijn ook dieren bij die niet voor een Blauwe Wener onder doen.

De pels bij deze dieren is over het algemeen zg tot fr dit komt mede door de wildfactor. Enkele dieren met een iets vlakke en smalle kop let hier op.

Blijf letten op de bandjes op de voorbenen deze mogen niet wit van kleur zijn, en let bij de donkere kleuren dat er voldoende ticking aanwezig is ook op de bovenzijde van de staart.

Let ook goed op de grondkleur in de voorhand en in de nek dat deze blauw is en niet erg licht van kleur is. En de tussenkleur soms iets breder kan en scherper begrenst.

 Zwart

Type en bouw zg doch diverse achterhanden kunnen beter afgerond maar ook dieren met fraaie benen. Diverse dieren met Fraaie pelsen, maar ook sommige wat los in hun vel. oren kunnen in het algemeen nog iets vleziger en steviger van structuur.

De kleur moet nog intenser zwart en let op de oogkleur dat deze donkerbruin is, de oor randen moeten vrij zijn van witte haartjes dit komt nog regelmatig voor.

Het beste is om zwart maal zwart te paren en niet zwart maal blauw dit geeft kleur verdunning. Een prachtig dier van G.Kroes 1-0  met 97,5 punten de beste ram.

 

Wit

Het aantal inzendingen van de witte Wener blijft constant. De voorbenen kunnen nog wat steviger en de stelling beter, Fraaie achterhanden.

In de pels zijn de witte beter geworden met een betere structuur, maar soms nog wat los in borst.

De koppen zijn in het algemeen zg, doch de oren kunnen nog wat beter en zijn soms aan de korte kant en bij sommige de oordracht wat wijdt.

Let op de kleur ook een witte pels moet glans hebben en de kleur soms iets helderder.

 

Konijngrijs

Type en bouw zijn zg, bij sommige dieren type wat kort. Er komt een standaard verandering dat ook de Konijngrijse  Wener licht gesterkt van type zal moeten zijn, Als dit ingaat zal ook het gewicht moeten worden aangepast.

De meeste dieren hebben een fraaie pels. Blijf bij de pels letten op de wat lange grannen.

De oorstructuur kan nog beter dit blijft een aandachts punt. Ook de kop blijft aandacht vragen vooral de kop vorm.

De dekkleur is soms wat donker en wat rood, let er op dat er op de bovenzijde van de staart ticking aanwezig is.

De tussenkleur moet scherp begrensd zijn, de meeste dieren hebben een fraaie grondkleur.

Let op onreine oorranden en op de buikkleur welke soms wat tan kleurig zijn.

 

Dunkelgrau lijkt op ijzergrauw

Men moet respect hebben voor de fokkers die de kleur dunkelgrau fokken.

ZG type en bouw. Prima pelsen.

Aandacht besteden aan de kop en de oren.

De dekkleur wordt over het algemeen wat hoog beoordeeld.

De grond en tussenkleur blijft en aandachts punt.

 

Nog wat algemene gegevens over de Bundesschau in Kassel

10000 bezoekers, 5300 verkochte dieren, bijna 24000 ingezonden konijnen, 8000 verkochte catalogussen, 176 bussen met bezoekers en 21 vermiste dieren.  

Wat betreft het type van de konijngrijse Wener wil men een licht gestrekt type hebben maar ook gaan er stemmen op voor het geblokte type met het huidige gewicht.

Hier over gaat men in gesprek met de standaardcommissie.  

De 25e  Wienerclub-vergleichsschau is in Ost Westfalen op 14 en 15 oktober 2017

Let op dit is een andere datum, eerst was het een week eerder.

 Dit jaar is er geen dier bespreking gehouden dat is wel een gemis.

 Aan gezien ook deze vergadering behoorlijk is uitgelopen en om 13.00 uur het koud en warm buffet klaar stond werd de vergadering geschorst en ging men eerst eten.

 Hierna zijn de laatste twee agenda punten behandeld 2 ingekomen brieven en de rondvraag.

 Om 14.30 uur sloot de Clubsprecher deze zeer interessante vergadering.

De Nederlandse delegatie van de NWC is om ongeveer 13.30 uur weer terug naar huis gereden, zodat een ieder weer redelijk op tijd thuis is.

 

We kunnen weer terug kijken naar een paar hele mooie dagen met uitbreiding van de onderlinge contacten tussen de Wener fokkers.

Klik hier voor de foto reportage.

Klik hier voor foto's 2015